Všichni jsme na jedné lodi, aneb dračí lodě opět „na Vrbici“

Letošní ročník závodu Dračích lodí proběhl v sobotu 4.6.2022 na tzv. nových molech pláže Vrbického jezera a navázal na osmiletou tradici závodů dračích lodí ve Starém Bohumíně na řece Odře.  V minulosti soupeřily 22členné posádky, z nichž 20 účastníků pádlovalo, jeden bubnováním udával rytmus a jeden z organizátorů loď bezpečně kormidloval.

Stejně jako v loňském roce, i letos byla plavidla menší a počet aktivně pádlujících se snížil o polovinu na deset. Bubeník a profesionální kormidelník přitom zůstal. Závod byl rozdělen na takzvanou FUN a SPORT startovní listinu. FUN zejména pro zábavu firemních týmů, pracovních kolektivů, spolků a kamarádských partiček, kteří se chtějí aktivně sportovně pobavit. SPORT pro trénující posádky, poloprofesionály a dokonce i profesionály. Posádky mohly být buď smíšené s tím, že mezi pádlujícími musely být minimálně dvě ženy, anebo ryze ženské.

Za naši společnost ŽDB Drátovna se do tohoto sportovního klání ve sprintu na 200 metrů přihlásily hned dvě posádky namixované kolegy a kolegyněmi napříč všemi provozy tak, abychom správně vyvážili jednak loď, ale taktéž fyzickou zdatnost našich zaměstnanců a zároveň zajistili perfektní atmosféru na lodi samotné.

Ve finále „D“ jsme obsadili krásné druhé místo, které bylo důvodem k oslavě a následně ztrátě koncentrace i rovnováhy, takže mnozí se letos poprvé vykoupali. Z finále „C“ jsme vzešli jako vítězové a oslavu si, již ponaučeni, nechali až na souš…

Dračí lodě bezpochyby nabídly zajímavou podívanou. Připraveno bylo jednak perfektní zázemí pro sportující včetně nedalekého velkokapacitního parkoviště a také občerstvení i zábava pro děti. Akce se uskutečnila pod záštitou města Bohumína ve spolupráci spolku Vodáci Odry a Olše, Dragon Boat Ostrava, Českého svazu dračích lodí a Torrsen Sports.